3 hónap

Hihetetlen gyorsan telik az idő. Tényleg igaz a mondás, ami valahogy úgy hangzik, hogy a kisgyerekkel az órák néha hosszúnak tűnnek, de az évek rövidnek. 

Van úgy, hogy Benivel és Kittikével hármasban vagyunk itthon, nna akkor a percek óráknak tűnnek. Ha éppen Kitti ébren van, és szoptatni kell, vagy pelenkázni, netán fürdetni és öltöztetni, na akkor sajnos nem tudok Benivel is foglalkozni. Ő meg ezt persze nehezen viseli. Próbál valahogy részt venni. A legédesebb, amikor odajön, hogy ő is hadd fürdesse Kittikét, a legrosszabb, amikor szoptatás közben próbál ő is hozzámbújni, de kicsit durvábban, mint szokott, inkább odadőlöngélésnek mondanám, ami egyáltalán nem kellemes. Persze rászólni nem akarok durván, nehogy azt érezze, hogy ha Kittike épp hozzámbújik (márpedig a szopizás hozzámbújás), akkor ő nem teheti. Bár nem is ezek tűnnek hosszú óráknak igazán, hanem azok a percek, amikor Kittike már kifáradt és csak sír sír, mert esetleg túlpörgött és nem tud elaludni. Csak járok vele felsalá a hordozóval, mert ott szépen megnyugszik. Ha a karomban tartom és ringatom persze úgyis megnyugszik, csak hát kb 5 perc múlva leszakad a derekam. 

A babahordozó amúgy is egy fantasztikus találmány, tényleg. Így utólag sajnálom, hogy Beninél nem fedeztük fel, mert lehet, hogy az ő hasfájós sírása is elmúlt volna egy ilyen hordozóban. Csak lóg rajtam a kis drága, és a fejecskéjét beilleszti a két mellem közé, gondolom hallja a szívdobogásom, érzi a légzésem, én meg sétálgatok vele egy kicsit, esetleg dudorászok, csitítgagom ha kell. És szépen megnyugszik. Imád rajtam aludni. Csak ilyenkor nem tudok Benivel is játszani, úgyhogy sajnos ilyenkor jön a tv nézés, de hát valamit valamiért. Minden nap egy mese, ezt a szabályt hoztuk, nálunk nincs igazán úgy tévézés, hogy bekapcsoljuk a minimaxot aztán hadd szóljon. Kiválasztjuk, hogy mit nézzen, és annak ha vége, akkor mindkét fél megnyugszik. 

Ha Kittke már alszik, akkor sokkal jobban szeretem, ha Benivel inkább játszunk valamit, én vagyok a kreatívkodó, úgyhogy velem fest, gyurmázik, ragaszt, krétázik, színez, vág, és kb 10-15 percig a kedvétől függően foglalkoztató könyvek is lekötik. De aztán muszáj valami mozgásos játékot is játszani, egyébként mint a ketrecbe zárt oroszlán csak mászkál felsalá vagy esetleg elkezd ugrálni és mondja is, hogy neki most muszáj egy kicsit ugrálni

Hiába no, ők még telis tele vannak energiával :)